Nye oplysninger om Chris Ankers død

Ifølge de belgiske myndigheder begik føreren af den bil, der kørte sammen med Chris Anker Sørensen lørdag eftermiddag, ikke en fejl

Chris Anker Sørensen blev 37 år gammel. (Arkivfoto)
Chris Anker Sørensen blev 37 år gammel. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

'Han kom kørende langs vejen på en cykelsti, og da han skulle krydse vejen, blev han ramt af en varevogn. Der er ikke noget, der tyder på, at føreren af varevognen har gjort noget ulovligt. Han har heller ikke været påvirket af hverken alkohol eller narkotika'

Sådan fortæller Fien Maddens, talsmand fra anklagemyndigheden i Brugge, til B.T. dagen efter Chris Anker Sørensens død, da han blev ramt af en varebil på Havenrandweg-Zuid i Zeebrugge i Belgien.

Senere slår hun fast at der var tale om 'en tragisk ulykke'.

Begik ikke fejl

Det var ved 13-tiden lokal tid Chris Anker Sørensen blev ramt af varebilen.

Efterfølgende blev en bilinspektør kaldt ud for at fastlægge årsagen til ulykken.

Politiet har efterfølgende ligeledes ifølge B.T. slået følgende fast:

'Bilinspektøren kunne konstatere, at føreren af varevognen ikke begik nogen fejl, som førte til ulykken. Cyklisten skal holde tilbage i krydset.'

TV2 bekræfter

Sent lørdag aften bekræftede TV2 den tragiske nyhed om Chris Anker Sørensens dødsulykke.

- Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelse om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død, siger sportschef på TV 2 Frederik Lauesen i en pressemeddelelse.

- Chris Anker var i Belgien til VM i cykling. I dag, lørdag, var han ude at cykle og blev påkørt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Ankers familie.

Efterlader hustru og to børn

Han blev 37 år gammel og efterlader sig sin kone og to børn. Hans familie er blevet orienteret via politiet i Belgien og Danmark, lyder det.

TV 2 oplyser desuden, at stationens medarbejdere i Belgien er blevet tilbudt krisehjælp, og at de selv kan beslutte, hvorvidt de ønsker at blive i Belgien til cykel-VM eller tage hjem.

Chris Anker Sørensen kørte som professionel cykelrytter i adskillige år for Bjarne Riis' hold, der i de år både hed CSC, Saxo Bank og Tinkoff-Saxo.

Powered by Labrador CMS