Politiet advarer bilister

Kraftig regn kan give problemer med glatte veje, advarer politiet

Der kan opstå glatte veje som følge af kraftig regn, advarer politiet
Der kan opstå glatte veje som følge af kraftig regn, advarer politiet
Udgivet Opdateret

Et kraftigt regnvejr har ramt den sydvestlige del af landet fra morgenstunden.

Det giver meget regn på vejene, og derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi udsendt en advarsel om glatte veje i området.

Det skriver politikredsen på Twitter.

"Det betyder risiko for akvaplaning - altså at bilen skøjter ovenpå vandet. Så nedsæt hastigheden ved kraftig regn," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i tweetet.

DMI advarer aktuelt om kraftigt regnvejr i store dele af landet.

Disse områder kan blive ramt af kraftigt regnvejr.
Disse områder kan blive ramt af kraftigt regnvejr.

Sådan undgår du akvaplaning

Her er DMI’s råd til at undgå at komme ud for akvaplaning:

  • At undgå akvaplaning begynder med at kigge på vejr vejrudsigter og varsler – især varsler om skybrud og kraftig regn. Nedbørradaren kan også være en hjælp, fordi den viser byger der eventuelt er på vej. Byger med lynaktivitet er ofte kraftige og kan give meget vand på kort tid. Tjek eventuelt også trafikken.dk. Mens man kører, kan det måske være en hjælp at lytte til trafikradioen på P4.
  • Man skal holde godt udkig efter vandansamlinger under – og efter – skybrud og langvarig kraftig regn og være parat til at sætte farten meget ned, inden man rammer dem.
  • Det er især vigtigt i at kigge efter lange pytter i slidspor efter tunge køretøjer i inderste vejbane, store vandansamlinger på dårligt anlagte veje og søer i bunden mellem bakker.
  • Da dækkenes mønsterdybde har stærkt afgørende betydning for risikoen, er det vigtig at holde øje med sine dæk, så man kan sætte farten efter, hvor slidte de er. Man skal ikke mindst huske at kigge efter, før man kører ud i regnvejr med en lånt eller lejet bil.
  • Dækproducenter advarer generelt om, at for lavt dæktryk kan øge risikoen for akvaplaning.
  • Når der skal nye dæk på bilen, kan man eventuelt interessere sig for slidbanemønstre, som lover særlig god dræning (men det kan være på bekostning af andre egenskaber).

Kilde: DMI

Powered by Labrador CMS