Uklart hvad der førte til Chris Anker-ulykke

Ifølge det belgiske medie HLN er der uklarhed over hvordan ulykken, hvor den danske eks-cykelrytter og kommentator blev dræbt, skete

Chris Anker Sørensen, da han kørte i Saxo Bank-trøjen.
Chris Anker Sørensen, da han kørte i Saxo Bank-trøjen.
Udgivet Opdateret

Det kom som et chok for hele Danmark og den internationale cykelverden, da nyheden om  Chris Anker Sørensens dødsulykke lørdag aften blev spredt med lynets hast over både nationale og internationale medier.

Et af de mange spørgsmål, der går igen, efter efter den tragiske nyhed er, hvordan kunne det ske?

Det er der endnu ikke klarhed over. 

Ulykken skete i belgiske Zeebrugge, hvor den ´37-årige danske eks-rytter og nuværende TV2-kommentator var ude for at udforske strækningen, hvor der skal køres VM cykelløb.

Uklare omstændigheder

Ifølge det belgiske medie HLN, blev Chris Anker Sørensen påkørt af en varevogn. Det skulle være sket i umiddelbar nærhed af det, der beskrives som en 'cykelovergang'.

De første officielle meldinger om dødsulykken, giver ikke svar på de mange spørgsmål, cykelverden sidder tilbage med.

Den lokale anklagemyndighed siger ifølge HLN, at 'Omstændighederne ved ulykken er meget uklare'.

En trafikekspert - det vi i Danmark kalder en 'bilinspektør' - er blevet udpeget til at undersøge ulykken nærmere.

TV2 bekræfter

Sent lørdag aften bekræftede TV2 den tragiske nyhed om Chris Anker Sørensens dødsulykke.

- Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelse om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død, siger sportschef på TV 2 Frederik Lauesen i en pressemeddelelse.

- Chris Anker var i Belgien til VM i cykling. I dag, lørdag, var han ude at cykle og blev påkørt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Ankers familie.

Efterlader hustru og to børn

Han blev 37 år gammel og efterlader sig sin kone og to børn. Hans familie er blevet orienteret via politiet i Belgien og Danmark, lyder det.

TV 2 oplyser desuden, at stationens medarbejdere i Belgien er blevet tilbudt krisehjælp, og at de selv kan beslutte, hvorvidt de ønsker at blive i Belgien til cykel-VM eller tage hjem.

Chris Anker Sørensen kørte som professionel cykelrytter i adskillige år for Bjarne Riis' hold, der i de år både hed CSC, Saxo Bank og Tinkoff-Saxo.

Powered by Labrador CMS