Skip to main content

Ville dræbe konen med mad

Retten i Nykøbing har kendt en 63-årig mand skyldig i drabsforsøg. Dommen lyder på seks år og seks måneder

Retten i Nykøbing Falster har idømt en 63-årig mand seks og et halvt års fængsel og mishandling, vanrøgt og drabsforsøg på sin skleroseramte hustru. Selv om hun ikke måtte få fast føde, gav han hende blandt andet pølse i svøb, så hun nær var blevet kvalt.(Arkivfoto)
Retten i Nykøbing Falster har idømt en 63-årig mand seks og et halvt års fængsel og mishandling, vanrøgt og drabsforsøg på sin skleroseramte hustru. Selv om hun ikke måtte få fast føde, gav han hende blandt andet pølse i svøb, så hun nær var blevet kvalt.(Arkivfoto)Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

En 63-årig mand er blevet idømt en fængselsdom på seks år og seks måneder for drabsforsøg på sin syge hustru.

Det har Retten i Nykøbing Falster afgjort.

Det var i april i år, at Max Bisted forsøgte at tage livet af sin 55-årige hustru, som på daværende tidspunkt boede på plejehjemmet Bakkehuset i Nykøbing Falster.

- Det er en afgørelse, som domsmandsretten er enig om, siger retsformanden.

Kvinden måtte ikke få fast føde, men alligevel gav manden hende pizza, brød og pølse i svøb, selv om han vidste, at hun ikke kunne spise det. Det var tæt på at koste hende livet, da hun var ved at dø af kvælning.

- Han har flere gange fået at vide, at hun ville dø, hvis hun fik almindelig mad, sagde anklageren Tina Susanne Nielsen i sin procedure, inden voteringen og domsafsigelsen fandt sted.

Skyldig i vanrøgt

Manden er også blevet kendt skyldig i mishandling og vanrøgt - de to øvrige forhold i anklageskriftet.

- På baggrund af de forklaringer, der er fremkommet fra plejepersonalet, finder vi det bevist, at du har undladt at skifte ble på hende, og at du har ladet hende ligge i sin egen afføring, siger retsformanden.

En gennemgang af den tiltaltes computer viser, at han samme dag, som drabsforsøget fandt sted, brugte tid på onlinedating, mens hustruen var indlagt på sygehuset og var i livsfare.

Under hele retsmødet sad manden ved siden af sin forsvarsadvokat og kiggede ned i bordet.

I en periode fra et ukendt tidspunkt i 2018 og frem til januar 2021 udsatte manden sin kone for mishandling og vanrøgt.

Fremskreden sklerose

Manden var af kommunen ansat som plejer for sin hustru, der lider af fremskreden sklerose.

Flere gange undlod han at skifte konens ble og sengetøj, hvilket betød, at hun ofte lå i sin seng gennemblødt af urin og afføring.

I et enkelt tilfælde blev hjemmeplejerne nødt til at klippe noget af kvindens hår af, da afføringen ikke var ikke til at få ud.

Retten har også fundet det bevist, at han har skubbet og kastet hende ned i en kørestol, så hun fik blå mærker på kroppen.

Max Bisted ankede på stedet dommen til landsretten.

Del din kommentar