Skal have bryst fjernet

- Når du får konstateret kræft, banker døden på, siger den 44-årige iværksætter i et stort interview med Eurowoman

- Undersøg jeres bryster. Hold øje med jeres bryster. Hold øje med jeres krop i det hele taget og jeres lymfer, opfordrede Andrea Elisabeth Rudolph via sin Instagram-profil, da hun fortalte sine følgere i februar, at hun er ramt af brystkræft. (Arkivfoto)
- Undersøg jeres bryster. Hold øje med jeres bryster. Hold øje med jeres krop i det hele taget og jeres lymfer, opfordrede Andrea Elisabeth Rudolph via sin Instagram-profil, da hun fortalte sine følgere i februar, at hun er ramt af brystkræft. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Andrea Elisabeth Rudolph vidste med det samme, at det var helt galt, da hun en januaraften mærkede en knude på størrelse med en vindrue under sin venstre armhule.

Hun førte hånden videre mod brystet og trykkede ind mod ribbenene og mærkede en aflang form for knude.

Dagen efter ringede hun til sin læge, som straks sendte hende til videre udredning på Rigshospitalet.

Brystkræft var diagnosen efter mammografi, skanninger og biopsier, fortæller den 44-årige iværksætter i et stort interview med Eurowoman.

- De første par uger var de værste, fordi jeg ikke havde vished og ventede på svar: Hvor alvorligt er det? Kan det helbredes?, fortæller hun til magasinet.

Ikke spredt sig

Heldigvis havde kræften ikke spredt sig.

- Siden da har jeg ikke været bange. Jeg er ikke bange. Jeg kan godt være lidt bange for at skulle til kemo næste gang, for det er ikke sjovt. På den anden side er kemoen min bedste makker. Det er mig, kemoen og min krop. Vi skal gøre det her sammen, siger Andrea Elisabeth Rudolph videre i interviewet med Eurowoman.

Efter behandlingsplanen skal Andrea Elisabeth Rudolph have kemoterapi i sammenlagt 24 uger. Dernæst skal brystet fjernes, og så skal hun i strålebehandling.

Privat er Andrea Elisabeth Rudolph gift med håndboldkommentator Claus Møller Jakobsen.

Parret har fem børn - to fælles sønner, en datter fra hendes tidligere forhold og to børn fra hans første ægteskab.

- Når du får konstateret kræft, banker døden på. Det betyder ikke, at du skal dø. Men du er lige inde og røre ved spørgsmål som: "Hvor lang tid har jeg tilbage?", fortæller hun åbenhjertigt i interviewet.

- Du kan mærke, hvad der er vigtigst. Mine børn og min mand og min familie og mine kære venner. Kærligheden, siger Andrea Elisabeth Rudolph til Eurowoman.

Tager et skridt tilbage

Andrea Elisabeth Rudolph oplyste i en pressemeddelelse i februar, at hun ville træde midlertidigt ud af den daglige drift af sit skønhedsbrand, Rudolph Care, men deltage i udviklingen og arbejdet med sin virksomhed i det omfang hun kunne.

- Der venter mig et halvt til et helt år, hvor jeg skal arbejde meget mindre og bruge min energi på at blive rask og være sammen med mine børn, udtalte hun i pressemeddelelsen.

- Jeg har den dejligste familie, de bedste venner og et stærkt team tæt omkring mig hele vejen. Det betyder alt, og jeg har en stærk tro på, at jeg kommer godt igennem det her - både stærkere og klogere.

Powered by Labrador CMS