DMI: Så meget vinter får vi de kommende dage

Fredag morgen starter meget kold - og du kan lige så godt vænne dig til dig: Der er ikke udsigt til, at kulden slipper sit tag i Danmark lige foreløbig.

Udgivet Opdateret

Det er en kold mandag morgen og prognosen for vejret den 18. januar 2019 og de kommende dage, er ikke meget bedre. Det bliver nogle kolde dage – måske endda uger.

Det oplyser vagtchef Frank Nielsen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk fredag morgen.

– Fredag morgen er en kold morgen. Der har været målt ned til minus 7 grader ved Billund. Og over hele landet har vi haft nattefrost. Temperaturerne stiger dog en smule i løbet af dagen, men ved middagstid vil temperaturerne næppe ligge meget over 1 til 3 graders varme, siger Frank Nielsen.

Flere steder er der torsdag aften kommet en del sne – mens store dele af Danmark slap.

– Vi kan se på radaren, at der specielt i grænselandet, Københavnsområdet og Nordsjælland er kommet sne. Nogen steder flere centimeter – andre steder kun et tyndt, hvidt lag. Og det er faldet meget lokalt. Man kan sagtens bo i et snedækket område og så bare køre 10 til 15 kilometer væk – så er der slet ingen sne, siger Frank Nielsen.

Sne kommer der nok ikke mere af fredag, lørdag og søndag. Det er kun ved den jyske vestkyst, der kan komme en smule.

– Vi får en klar morgen og formiddag. Der kan stå nogle helt lette snebyger ved vestkysten og ned over Nordsjælland. Men det bliver ikke til meget, konstaterer Frank Nielsen.

Koldt og tørt

Dagen bliver i stedet solrig med en let til jævn vind fra nordvest.

– Det betyder, at man skal huske det varme tøj. Det gælder også de kommende dage. Natten til lørdag får vi temperaturer ned til minus 3 graders frost. Sidst på natten kommer der skyer ind fra Nordsøen, som gør, at det bliver knap så koldt, som natten til fredag. De fleste vil opleve en meget lys lørdag med forholdsvis svag vind. Dagtemperaturerne vil ligge på mellem 2 og 4 grader mens det natten til søndag igen bliver koldt med ned til minus 7 grader, siger Frank Nielsen.

Mere sne

Søndagsvejret kommer til at ligne lørdagens. Først når vi kommer hen til mandag og tirsdag sker der noget på vejrfronten.

– Prognoserne er lidt ustabile. Men der ligger et lavtryk, der kommer ind fra Nordsøen mandag. Det kan give noget sne. Samtidig bliver det lidt varmere inden vi igen fra onsdag i den kommende uge igen får meget koldt vejr ind over landet, siger Frank Nielsen.

Powered by Labrador CMS