-Han kan nå helt til tops

Ifølge formanden for Dansk Tennis Forbund kan Holger Runes vindermentalitet tage ham langt i karrieren

Holger Rune har potentialet til på sigt at kunne blande sig med de bedste i verden, vurderer formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.
Holger Rune har potentialet til på sigt at kunne blande sig med de bedste i verden, vurderer formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.
Udgivet Opdateret

Tennisspilleren Holger Rune er blot 18 år gammel, men det kan være svært at forstå, når man kigger på hans CV.

Med en rangering som nummer 145 i verden, en lang række seniorkampe og tre titler i ATP Challenger Tour-regi i 2021 har Holger Rune allerede opnået meget, og det skyldes i høj grad hans mentalitet, vurderer formand for Dansk Tennis Fodbund Henrik Thorsøe Pedersen.

- Holger Rune er ikke typen, der giver op. Vi har set mange tilfælde, hvor han vinder første sæt, taber andet sæt og er bagud i tredje sæt, men uanset hvad kæmper han altid til det sidste.

- Han har en kæmpe selvtillid, og selv om han har mødt modgang undervejs, tror han stadig 100 procent på det. Det er et kæmpe aktiv, for på banen står man alene, siger formanden.

Har grund til selvsikkerhed

Og Holger Rune har god grund til at være selvsikker, hvis man spørger Henrik Thorsøe Pedersen, der pointerer, at det ikke er uvant for Holger Rune at slå spillere med mere erfaring.

- Holger Rune slår allerede spillere i top-100. På grund af corona-situationen har der været færre turneringer, men jeg er helt overbevist om, at han ville være i top-100 allerede nu, havde det ikke været for corona.

- Det var jo hans målsætning allerede sidste år, at han skulle i top-100. Han tager sejre over top 100-spillere allerede nu, så han skal nok komme i top-20 og formentlig også top-10, vurderer han.

Kræver mere fysik

Men før han kan nå derop, er der nogle ting, der skal arbejdes på, mener Henrik Thorsøe Pedersen.

- Holger Rune er jo kun 18 år, men vil man nå til tops, kræver det noget mere fysik. Det kan tage flere år at opbygge, men han arbejder på det og er uden tvivl på rette vej, siger han.

Natten til onsdag klokken 01.00 kan Holger Rune tage et kæmpe skridt i karrieren, hvis han mod forventning vinder over den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic i første runde af US Open.

Novak Djokovic er ifølge ATP's rangliste verdens bedste tennisspiller.

Skulle det alligevel ske, at Holger Rune går videre, skal han enten spille mod hollandske Tallon Griekspoor eller tyskeren Jan-Lennard Struff.

Holger Rune Blå bog

Fulde navn: Holger Vitus Nødskov Rune

Født 29. april 2003

188 cm

Blev professionel i 2020

Placering på verdensranglisten: 162 (August 2021)

Vandt ungdommens French Open i 2019

Debut som 14-årig på det danske landshold

Opvokset i Gentofte og startede tenniskarrieren i Hellerup Idrætsklub (HIK)

Powered by Labrador CMS