NU er der udsigt til frost og snevejr

Den seneste vejrudsigt fra Danmarks Meteorologiske Institut byder på hvidt indslag.

Nu lugter det af snevejr i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE PROGNOSEN FOR DE KOMMENDE DAGES VEJR.
Nu lugter det af snevejr i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE PROGNOSEN FOR DE KOMMENDE DAGES VEJR.
Udgivet Opdateret

Som efteråret skrider frem, stiger muligheden (eller risikoen) for frost og sne. Danmarks Meteorologiske Institut kan nu fortælle, at begge dele er på vej til Danmark, og det er meget muligt, at vi har stiftet bekendskab med det hele, før ugen er omme.

Hvor torsdag og fredag først og fremmest byder på regn og rusk, forlyder det fra DMI, at weekenden byder på et andet, hvidere vejr.

Særligt natten til søndag ser ud til at blive kold. Vagthavende meteorolog ved DMI, Martin Lindberg, fortæller Newsbreak.dk, at temperaturen kan ende på minus fem graders frost, og kommer der nedbør i en sådan kulde, falder den ikke kun som regn.

– Bygerne kan være med lidt hvidt, tøsne eller slud, siger Martin Lindberg.

Det bliver varmt igen

Det er dog stadig så varmt, at det hvide ikke får lov at lægge sig. Det burde forsvinde igen, før det rigtigt rammer jorden, og når weekenden er forbi, venter der igen en anden type vejr.

– I løbet af tirsdag kommer der rigtig varme igen sydfra. Hvis vejrudsigten holder bliver det dramatisk, med hård kuling fra øst og regn, og så varme sydfra, siger Martin Lindberg.

Faktisk ser det så ekstremt ud i starten af næste uge, at Martin Lindberg ikke afviser, at der vil være 15 graders varme i Danmark i løbet af tirsdag, samtidig med, at det ser ud til, at der vil falde sne i den vestlige del af Jylland.

Powered by Labrador CMS