Skip to main content

'Hvorfor farer jeg vild på stationen'

'Jeg farer næsten altid vild. Togstationen er nogle gange blevet mit gamle gymnasium' skriver MB til Drømmepsykologen

Psykolog og drømmetyder Gert Barslund hjælper dig med at forstå dine drømme.

Psykolog og drømmetyder Gert Barslund hjælper dig med at forstå dine drømme.

Foto: Claus Jessen/ Newsbreak.dk

Kære Drømmepsykolog

Jeg oplever den samme drøm, hver gang der sker noget nyt og vigtigt i mit liv. Nyt arbejde, de gange jeg har fået at vide, at jeg skal være far, men også når jeg har færdiggjort en uddannelse.

Hver gang drømmer jeg, at jeg befinder mig på en togstation. Det er oftest kaotisk, og jeg farer næsten altid vild. Togstationen er nogle gange blevet mit gamle gymnasium eller efterskole.

Selve togturen er nogle gange blevet til en vandrutsjebane. Jeg sidder aldrig i en hyggelig kupé med en billet i den ene hånd og en kop kaffe i den anden. Jeg render altid rundt på banelegemet og klatrer ind i toget derfra – og samme vej ud igen.

På min vej rundt i togskift møder jeg altid gamle bekendtskaber, som jeg ikke har set i mange år.

MB, mand, 32 år

Kære MB

Allerførst et stort tillykke. Tillykke med, at du er faret vild i dit eget liv - oven i købet flere gange.

Og nej, det er ikke en joke - jeg mener det helhjertet.

Tillykke med alle de vilde eventyr du er faret ud i, uanset om det er som far, efterskoleelev, gymnasieelev, eller ung mand lige på kanten af endt uddannelse.

At fare vild er som regel udtryk for forandring og udvikling. Mulighed for at opleve og lære om dig selv, andre, og om nye sider af livet. 

Og den mulighed har du åbenbart taget mange gange. Du har været med det eventyrlige forandringstog og kørt i vandrutsjebaner med fuld fart på mange gange. Godt gået, kørt, rutsjet!

Togstationer er som regel overgange til noget nyt - lige der, hvor noget skal til at forandre sig. Og du har turdet forandre dig, kaster dig ud i livet, også selvom det kan føles skræmmende og være kaotisk til tider. Det er da sejt. 

Men drømmene indeholder ofte også en eller flere udfordringer - udviklingsmuligheder - til drømmeren. Og i dine drømme ser jeg tre, som du kan tænke over.

Jeg tror du kan savne gamle oplevelser, som dem du havde på efterskolen eller gymnasiet, med de mennesker, du mødte der. Du skriver, at du i drømmene ofte møder dine gamle bekendtskaber. 

Leder du efter dem og det de engang gav i dit liv?  Eller noget af det du havde med dem, som der måske ikke er så meget af i dit liv lige nu?

Jeg tror også, at du kan mangle balance mellem nye oplevelser på den ene side, og stille og rolige hyggelig stunder i det trygge og kendte på den anden side. 

Er ikke sikker på, at du altid husker at slappe af og nyde livet - togturen - mens du er midt i det hele… lidt ro i togkupeen, kaffe og hygge skader givet vis ikke. 

Har du cirka fifty fifty balance mellem de to sider?

Der kan være risiko for stress, hvis du ikke har fokus på det og husker balancen mellem aktivitet og hvile.

Jeg håber, at du kan bruge svaret og at det giver dig lidt at tænke over.

Kh

Drømmepsykologen

Del din kommentar