Skip to main content

Derfor er den mange millioner værd

Revolver, som sherif dræbte den lovløse Billy the Kid med i 1881, ventes at blive solgt for millionbeløb

Colt-revolveren, som sherif Pat Garrett i 1881 brugte til at dræbe den lovløse Billy the Kid med, ventes at få et hammerslag på op til 19 millioner kroner. Revolveren bliver solgt på en auktion i Los Angeles i slutningen af august. (Arkivfoto)
Colt-revolveren, som sherif Pat Garrett i 1881 brugte til at dræbe den lovløse Billy the Kid med, ventes at få et hammerslag på op til 19 millioner kroner. Revolveren bliver solgt på en auktion i Los Angeles i slutningen af august. (Arkivfoto)Earle Collection And Bonhams/Reuters

Et af de mest ikoniske våben fra Amerikas Vilde Vesten i det 19. århundrede kommer på auktion i næste måned med salget af den revolver, som blev brugt til at dræbe den lovløse Billy the Kid.

Sherif Pat Garretts Colt-revolver ventes at blive solgt for to-tre millioner dollar, oplyser auktionshuset Bonham onsdag.

Det svarer til mellem 12,6 og 19 millioner kroner.

Efter flere måneders forfølgelse blev Billy the Kid dræbt i 1881.

Bonham beskriver revolveren som "den mest ikoniske" genstand fra perioden, hvor erobringen af det vestlige Nordamerika fra den oprindelige befolkning fandt sted.

Ejet af Texas-ægtepar

Våbnet har i flere år været ejet af et ægtepar i Texas, der i årtier har samlet våben og andre genstande fra perioden.

Manden døde i 2019, og samlingen bliver nu sat til salg.

Billy the Kid var efterlyst i Arizona og New Mexico for at have dræbt otte mænd.

Sherif Pat Garrett sporede ham til en ranch i Fort Summer i New Mexico og skød og dræbte ham 14. juli 1881.

Billy the Kid var efterlyst for drab af otte mænd i to amerikanske delstater, da han i 1881 blev opsporet af sherif Pat Garrett på en ranch i New Mexico og dræbt. (udateret foto af maleri af Billy the Kid).
Billy the Kid var efterlyst for drab af otte mænd i to amerikanske delstater, da han i 1881 blev opsporet af sherif Pat Garrett på en ranch i New Mexico og dræbt. (udateret foto af maleri af Billy the Kid).Unknown/Ritzau Scanpix

Historien om Billy the Kids kriminelle løbebane og afslutningen på den er blevet beskrevet i film som "Pat Garrett and Billy the Kid" og "Young Guns".

På auktionen den 27. august i Los Angeles vil et dobbeltløbet haglgevær, som Billy the Kid i april 1881 brugte til at flygte fra en retsbygning i New Mexico også komme under hammeren. Geværet vurderes til at blive solgt for mellem 200.000 og 300.000 dollar (1,26-1,9 millioner kroner).

Også en kontrakt for en bog om Billy the Kid, som Pat Garrett skrev i 1881, kan erhverves på auktionen.

Kontrakten ventes at indbringe op til 12.000 dollar eller cirka 75.000 kroner.

Del din kommentar