Dybt forarget over Harry og Meghan

Navnet Lilibet var noget meget privat, dronningen havde med prins Philip

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Søndag den 6. juni annoncerede prins Harry og hertuginde Meghan via web-sitet Archewell.com, at de fredagen forinden var blevet forældre til en lille pige og Archie dermed storebror.

Samtidig røbede de også, at de, som en hyldest til såvel den lille piges oldemor som farmor, dronning Elizabeth og prinsesse Diana, havde valgt navnet Lilibet Diana til hende.

En flot gestus synes mange, fordi Lilibet er et kælenavn, der har fulgt dronningen fra barnsben og Diana fordi det jo var navnet på hendes afdøde farmor.

Direkte uforskammet

Der er dog også nogle, som ikke er vilde med valget.

Ifølge Daily Express gælder det blandt andet den royale ekspert og forfatter Angela Levin, som mener valget er direkte uforskammet.

- Det er et meget privat kælenavne som hendes mand, der ikke har været død særlig længe, brugte om hende. Det var noget de havde sammen, ​​siger Angela Levin.

Hun gør det samtidig klart, at ingen andre i familien kunne drømme om at kalde dronningen for Lilibet, og at hun i øvrigt heller ikke tror at dronningen selv er specielt begejstret over valget.

En anden og bedre måde

En anden royal ekspert, australske Peter Ford, er ikke helt enig. Han mener, at dronningen meget vel kan være beæret over navnevalget. I hvert fald, hvis Harry og Meghan på forhånd har bedt hende om lov til at benytte navnet.

Han mener dog, at de sagtens kunne og også burde have hyldet majestæten på en anden og bedre måde.

- De skulle have holdt mund og undladt deres interviews, har han ifølge Daily Express udtalt på australsk TV.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS