Skip to main content

Ferie-ø i flammer

Spaniens premierminister Sánchez er taget til La Palma, hvor 5000 personer er evakueret efter vulkanudbrud

Et vulkanudbrud på den spanske ferieø La Palma har fået den spanske premierminister til at udskyde sin deltagelse i FN's Generalforsamling.
Et vulkanudbrud på den spanske ferieø La Palma har fået den spanske premierminister til at udskyde sin deltagelse i FN's Generalforsamling.Borja Suarez/Reuters

Er du i området, så kontakt os. Vi vil gerne høre din historie. Du kan skrive til os direkte HER

Omkring 5000 personer er blevet evakueret, efter at vulkanen Cumbre Vieja søndag eftermiddag gik i udbrud på øen La Palma, som er en del af Spaniens kanariske øer.

Det skriver BBC.

Luftbilleder viser aske og lavastrømme, som driver ned ad vulkanens sider.

Den spanske premierminister, Pedro Sánchez, er landet på øen. Han har valgt at udskyde sin tur til USA, hvor han skulle deltage i FN's Generalforsamling.

I stedet mødes han med lederen af den regionale regering på De Kanariske Øer, Angel Victor Torres, for at drøfte beredskabet omkring udbruddet.

Ifølge Sánchez overvåger myndighederne risikoen for brande, der opstår som følge af lavastrømmene.

Vulkanen Cumbre Vueja har været i udbrud to gange i det 20. århundrede: først i 1949 og igen i 1971. I 2021 er den så i udbrud igen.
Vulkanen Cumbre Vueja har været i udbrud to gange i det 20. århundrede: først i 1949 og igen i 1971. I 2021 er den så i udbrud igen.Desiree Martin/Ritzau Scanpix

Der er udstedt evakueringsordrer til fire landsbyer, ligesom der er oprettet midlertidige krisecentre.

Der er indtil videre ingen meldinger om tilskadekomne.

Vulkanen, som sidst gik i udbrud for 50 år siden, ligger i den sydlige del af øen La Palma, hvor der bor omkring 80.000 personer.

Del din kommentar