Skip to main content

Gidseldrama er endt lykkeligt

To fængselsbetjente, der blev taget som gidsler af drabsdømte fanger, er løsladt fra svensk fængsel.

Politi og forhandlere var massivt til stede ved Hällbyanstalten, hvor der onsdag udspillede sig et gidseldrama.

Politi og forhandlere var massivt til stede ved Hällbyanstalten, hvor der onsdag udspillede sig et gidseldrama.

11890 Per Karlsson/Tt/Ritzau Scanpix

Et næsten ni timer langt gidseldrama i et svensk fængsel er onsdag aften endt med, at begge gidsler - to fængselsbetjente - er blevet løsladt.

Det oplyser svensk politi på dets hjemmeside.

En af fængselsbetjentene blev løsladt ved 19-tiden, mens den anden blev bekræftet løsladt omkring klokken 21.30.

De to gerningsmænd bag gidseldramaet   er blevet pågrebet og ført til politistationen i Eskilstuna. Det skriver Aftonbladet. Avisen skriver desuden, at de to løsladte gidsler har det godt under omstændighederne.

Gidselsituationen har udspillet sig i Hällbyanstalten i byen Eskilstuna, der ligger godt 100 kilometer vest for Sveriges hovedstad, Stockholm. Fængslet er i sikkerhedsklasse 1 og håndterer dermed de mest risikofyldte indsatte.

Mordere stod bag

Det er to drabsdømte fanger, der har stået bag gidseltagningen. Det oplyser Jörgen From Nordin fra Kriminalforsorgen i Sverige.

Den svenske avis Expressen skriver, at der er tale om en 30-årig mand, der er idømt 18 års fængsel for et drab i 2016. Den anden skal være en 24-årig mand, der ligeledes er idømt 18 års fængsel for et knivdrab i 2019.

Parret tog lidt over onsdag middag - væbnet med tandbørster udstyret med barberblade - de to fængselsbetjente som gidsler.

Herefter skrev den svenske avis Aftonbladet, at de to indsatte forlangte at få stillet en helikopter til rådighed, hvis gidslerne skulle løslades i god behold.

Krævede pizzaer

Senere krævede fangerne, at der skulle leveres 20 pizzaer med kebab til deres afdeling. Det krav opfyldte politiet angiveligt. I hvert fald har billeder hos Aftonbladet vist pizzaerne blive lavet og leveret til fængslet.

Det er ikke første gang, at Hällbyanstalten i Eskilstuna har dannet ramme om en gidselsituation. I 2004 tog to fanger en kvindelig ansat som gidsel, truede hende med et hjemmelavet våben og førte hende til en anden afdeling.

Her barrikaderede de sig, inden de indsatte efter seks timers forhandlinger gav op frivilligt. Kvinden fik ingen fysiske skader.

Fængslet i Eskilstuna har 98 pladser.

Del din kommentar