Skip to main content

Overrasket? Disse varer skal altid i køleskabet

Der findes en række fødevarer, man kunne tro ikke behøvede at blive opbevaret på køl - men som faktisk har bedst af en tur i køleskabet.

Der findes en række overraskende fødevarer, du altid bør putte i køleskabet. KLIK VIDERE OG SE DEM. Foto: Scanpix.
Der findes en række overraskende fødevarer, du altid bør putte i køleskabet. KLIK VIDERE OG SE DEM. Foto: Scanpix.
Flere færdigkøbte tomatsovse indeholder efterhånden så få konserveringsmidler, at man nu skal opbevare dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Flere færdigkøbte tomatsovse indeholder efterhånden så få konserveringsmidler, at man nu skal opbevare dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Kvaliteten af din dijon-sennep kan risikere at dykke, hvis du opbevarer den udenfor køleskabet. Det samme gælder for holdbarheden. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Kvaliteten af din dijon-sennep kan risikere at dykke, hvis du opbevarer den udenfor køleskabet. Det samme gælder for holdbarheden. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis dine bananer er modne, holder de langt længere tid, hvis de kommer i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis dine bananer er modne, holder de langt længere tid, hvis de kommer i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Forarbejdet kød – som for eksempel salami – skal i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Forarbejdet kød – som for eksempel salami – skal i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Ahornsirup kan risikere at blive harsk hurtigere, hvis du ikke opbevarer det i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Ahornsirup kan risikere at blive harsk hurtigere, hvis du ikke opbevarer det i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder chokoladesirup. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder chokoladesirup. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Majs på kolbe skal også i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Majs på kolbe skal også i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Fuldkorsmel holder sig langt bedre i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Fuldkorsmel holder sig langt bedre i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis man hører til dem, der stiller smørret ud af køleskabet for at gøre det blødt, er det vigtigt, at man tjekker, om det er saltet eller usaltet smør. Usaltet smør risikerer langt hurtigere at blive dårligt udenfor køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis man hører til dem, der stiller smørret ud af køleskabet for at gøre det blødt, er det vigtigt, at man tjekker, om det er saltet eller usaltet smør. Usaltet smør risikerer langt hurtigere at blive dårligt udenfor køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når først et glas med syltetøj er blevet åbnet skal det opbevares i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når først et glas med syltetøj er blevet åbnet skal det opbevares i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Peanutbutter kan normalt fint holde sig udenfor køleskabet – men hvis man har et økologisk glas peanutbutter stående, skal det imidlertid i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Peanutbutter kan normalt fint holde sig udenfor køleskabet – men hvis man har et økologisk glas peanutbutter stående, skal det imidlertid i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste nødder holder sig langt bedre, hvis de bliver opbevaret i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste nødder holder sig langt bedre, hvis de bliver opbevaret i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste friske krydderurter holder sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste friske krydderurter holder sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når en flaske rødvin er blevet åbnet, vil resterne holde sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når en flaske rødvin er blevet åbnet, vil resterne holde sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Tortillas kan hurtigt blive mugne, hvis de opbevares udenfor køleskabet. Holdbarheden forlænges betydeligt, hvis man putter dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Tortillas kan hurtigt blive mugne, hvis de opbevares udenfor køleskabet. Holdbarheden forlænges betydeligt, hvis man putter dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.

Med et overfyldt køleskab, kan det være fristende at holde varer, der umiddelbart virker til at kunne holde sig ved stuetemperatur, ude af køleskabet.

I flere tilfælde er det dog ikke en god idé.

Det skriver magasinet Reader’s Digest.

Magasinet har således lavet en liste med 15 overraskende varer, der faktisk har bedst af at komme en tur på køl.

Vidste du for eksempel, at det er bedst at opbevarer bananer på køl?

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke 15 varer det drejer sig om.

Husk hygiejnen

Det er i den forbindelse også meget vigtigt, at hygiejnen i dit køleskab er i orden – det er nemlig bestemt ikke ligegyldigt, hvor ofte du gør det rent.

I denne artikel kan du læse om, hvor klamt køleskabet faktisk bliver, hvis du forsømmer rengøringen.

Du kan også blive klogere på, hvordan og hvor ofte du bør gøre det rent:

Føj! Dit klamme køleskab kan gøre dig syg

Del din kommentar