33 bilister risikerer at miste kortet: Har du kørt på denne strækning?

160 bilister blitzet - heraf kan 33 risikere at miste kørekortet.

33 bilister kan risikere at miste kørekortet – de kørte mere en 40 procent for stærkt ved vejarbejde. KLIK igennem galleriet og se de mange bødetakster. Foto: Rosengren/Newsbreak.dk.
33 bilister kan risikere at miste kørekortet – de kørte mere en 40 procent for stærkt ved vejarbejde. KLIK igennem galleriet og se de mange bødetakster. Foto: Rosengren/Newsbreak.dk.
Udgivet Opdateret

Det er ikke kun i Aarhus Vest i Østjyllands Politikreds, hvor indsats mod færdselssyndere kan få det til at skæppe i bødekassen.

Torsdag var kredsen kørt en tur til Grenåvej i Skæring, hvor der blev taget opstilling ved et vejarbejde. Det skulle vise sig at være en god ide. For politiet, forstås. For nu kan en del bilister se frem til – eller frygte – en hilsen i e-Boks.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

160 bilister blev nemlig blitzet under færdselsindsatsen torsdag eftermiddag.

På de 3,5 time, hvor færdselspolitiet var i aktion, kørte 1.124 biler forbi. Og 160 af dem altså så stærkt, at de blev blitzet af politiets ATK-vogn.

Politiet vurderer, at de 33 af dem som minimum står til en betinget frakendelse af kørekortet – de blev målt til at køre mindst 70 kilometer i timen på en strækning, hvor man kun må køre 50 på grund af vejarbejdet.

(Er du i tvivl om, hvad det koster, når du bliver blitzet – også ved et vejarbejde – så klik dig gennem galleriet over artiklen. Ved vejarbejde: Gang beløbet med 2). 

Den hurtigste bilist blev målt til 93 kilometer i timen. Vedkommende kan umiddelbart forvente at få en betinget frakendelse af sit kørekort og en bøde på mindst 9.000 kroner. Da der er vejarbejde på strækningen, er bøden nemlig dobbelt så stor for at køre for stærkt.

– Det er helt uacceptabelt, at så mange ikke overholder hastighedsbegrænsningen. Der er tale om en strækning, hvor der er vejarbejde og derfor ofte personer i nærheden af vejbanen. Så der er en grund til, at man skal sætte farten ned og overholde den hastighed, som skiltene viser, siger politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi.

Nye prøver

De 33 bilister kan nu forvente at skulle op til en ny teoriprøve og køreprøve for at beholde kortet. Dumper man én af prøverne, mister man sit kørekort og får det først tilbage, når begge prøver er bestået.

– Fart er den største dræber i trafikken, og selv den mindste hastighedsoverskridelse kan betyde uheld og i værste fald ulykke med dødelig udgang. Jeg vil derfor understrege, at man skal orientere sig i trafikken, holde øje med skiltene og sikre sig, at man ikke kører hurtigere, end man må. Også selvom det skulle være en strækning, man kører på hver dag og kender godt, siger Lars Bisgaard.

Info til bilisterne

Vejarbejdet på Grenåvej forventes at påvirke hastighedsbegrænsningen på strækningen frem til 7. september. Normalt må man køre 80 kilometer i timen, men på grund af vejarbejdet er hastighedsbegrænsningen altså sat ned til 50 . Overskrider man den med 30 procent giver det som udgangspunkt et klip i kørekortet, og overskrider man det med 40 procent, er det minimum en betinget frakendelse. Kører man dobbelt så stærkt, som man må, er det en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Du kan læse mere om bødetakster HER.

De 160 sigtelser fordeler sig således:

  • 33 bilister kørte hurtigere end 70 km/t (betinget frakendelse)
  • 43 bilister kørte hurtigere end 65 km/t (klip)
  • 84 bilister kørte hurtige end 50 km/t (bøde)
Powered by Labrador CMS