Her er hele pakken: Sådan fjerner du kaffepletter fra alverdens sarte ejendele

At fjerne kaffepletter kan være både svært og tidskrævende, men med denne række gode råd fra rengøringseksperter kan dit hjem blive pletfrit igen.

Skal du fjerne kaffepletter fra tøjet eller sofaen? Så følg disse råd. Fotos: Scanpix
Skal du fjerne kaffepletter fra tøjet eller sofaen? Så følg disse råd. Fotos: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis du ønsker at fjerne kaffepletter, så handler det for det første om at have de rigtige redskaber, men også om at gøre det på den rigtige måde. Det ved de hos Good Housekeeping Institute, der siden 1920’erne har delt gode råd til husmødre og siden da også -fædre.

Gennemgangen er frembragt af chefen for instituttets rengøringslaboratorium, og den præsenterer vi altså i galleriet over artiklen her, så du er klædt bedst på til at fjerne kaffepletter i dit hjem.

Noget overraskende er det dog, at du foruden diverse rengøringsmidler også finder et effektivt middel til at fjerne kaffepletter på tøjet i dit køleskab. I hvert fald med stor sandsynlighed. Ifølge en artikel publiceret i Politiken kommer du nemlig langt med mælk.

I hvert fald hvis problemet er det klassiske uheld, hvor du i et uopmærksomt øjeblik spilder ned ad dig selv, så dit skød pludselig bliver brunt og varmt, uden det var meningen, det skulle netop det.

– Ofte forsvinder kaffepletter på tøj efter en almindelig tur i vaskemaskinen, men hvis pletterne er store eller indtørrede, er det en rigtig god idé at give dem en forbehandling hjælp fra mælkekartonen, fortæller hygiejneeksptert Michael René, lektor på Professionshøjskolen Metropol i København og bagmand til hjemmesiden pletvæk.dk, til Politiken om det lidt aparte løsningsforslag.

Anbefalingen er, at du først går klædet vådt, så luner du mælken og hælder den ud over den genstridige plet. Her efter gnubber du godt og grundigt mælken ind i stoffet, hvor efter den står i blød i fem-10 minutter.

Ifølge Michael René skal mælken altså aktivt gå ind og arbejde mod kaffepletten. Hvis det ikke virker første gang, så giv det et skud mere, lyder rådet. Efter mælkebehandlingen bør du vaske tøjet som normalt.

Powered by Labrador CMS