Spis dette og mindsk risikoen for kræft
Ny forskning viser, at noget så simpelt som gran kan hjælpe mod kræft.
En række forskere på DTU Bioengineering har været med til at sandsynliggøre, at fibre fra nåletræer kan beskytte mod inflammation og tyktarmskræft i præbiotika. Det lyder langhåret, men det er det i virkeligheden slet ikke.
Det viser sig nemlig, at fibre fra nåletræer kan omdannes til smørsyre i vores tarm – og det er godt for vores helbred, skriver Ingeniøren. Forskningen viser nemlig, at grantræer kan være med til at øge kroppens modstand overfor inflammation – og måske endnu mere opsigtsvækkende; tyktarmskræft.
Forskningen er indtil videre foretaget på mus, men der altså endnu ikke udvidet til mennesker.
– Der burde ikke være noget usundt i nåletræerne, men cellulosemassen er i sig selv ret klæbrig og tyktflydende, så vi skal helst ikke lave andre problemer for maven, men det vil vi se på i kommende projekter. Hvis vi lykkes med at finde penge til det, lyder det håbefuldt fra Maher Abou Hachemet, der er professor på DTU til Ingeniøren.
Det er først inden for de seneste år, at der er kommet fokus på, hvad bakterien og altså træer kan gøre for menneskets krop. Det er planen, at forsøget skal testes på mennesker senere, så man kan se, hvorvidt bakterien kan hjælpe mennesker uden at give hård mave.