Pas på: Syv tegn på du mangler væske

Sommervarmen er over os - og det betyder også, at man skal være særlig god til at lytte til kroppens signaler.

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgallerietherover

Det er sommer til lands, og det kan mærkes med høje temperature, ferieamoriner i luften og måske lidt for meget tid i solen. Derfor er det også vigtigt, at du får rigeligt med væske, men rigtig mange danskere er ikke lige gode til at holde væskebalancen intakt.

En typisk voksen behøver omkring 1,5 til 2,5 liter væske hver dag - og det er vel at mærke ved lave temperaturer. Om sommeren skal du have endnu mere. Det skriver Netdoktor.

Det er derfor meget vigtigt at kende de symptomer, der er på, at man er ved at dehydrere. Taber du nemlig blot lidt kropsvæske, så kan din generelle funktion og velbefindende være meget lavere end som så.

I galleriet øverst kan du se syv tegn, som du ikke må overse.

Pas på med solen

Newsbreak.dk har tidligere talt med Torben Bastholm, der er er afdelingsleder i korpslægeenheden i Falck og her fortælles det, at man ikke skal undervurdere solen.

- Solstik er en direkte varmepåvirkning af kroppens egen termostat. Det ses ofte ved personer, der arbejder i solen uden hat eller kasket, hvor solen får lov til at bage i lang tid på en måske i forvejen skaldet isse, siger Torben Bastholm og fortsætter:

- Hedeslag er, når kroppen ikke kan komme af med al den varme, den producerer. Det ses ofte hos ældre personer, der går i alt for meget tøj i varmt vejr. Til sidst bliver kroppen så varm, at den kollapser.

Derfor er det ikke alene nok at beskytte sig selv i solen, men det gælder også om altid at have noget vand med sig til både at drikke, men også at køle sig selv ned for at holde varmen ud.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Powered by Labrador CMS