Flere danskere indlagt: Spis det IKKE

Symptomer på E. coli-infektion er blandt andet utilpashed. Over cirka tre uger har SSI fundet 68 smittede

SSI - med direktør Henrik Ullum i spidsen - advarer mod en bestemt type kålsalat, der mistænkes for at stå bag et udbrud af E.coli i Danmark
SSI - med direktør Henrik Ullum i spidsen - advarer mod en bestemt type kålsalat, der mistænkes for at stå bag et udbrud af E.coli i Danmark
Udgivet Opdateret

Spiseklare kålsalater med forårsløg er "formentlig" skyld i et dansk udbrud af infektioner med bakteriearten E. coli (EIEC) med i alt 68 smittetilfælde.

Det skriver Statens Serum Institut mandag i en meddelelse.

De smittede er registreret i perioden 23. november til 17. december.

I alt har 20 personer været indlagt på hospitalet.

Interviews har efterfølgende vist, at flere havde spist færdige kålsalater købt mellem 15. og 30 november.

Salaterne har en holdbarhed på seks dage, så der er ikke nogen aktuel risiko ved at købe kålsalaterne, som har været solgt i Rema 1000-, Coop- og Meny-butikker.

- Dette sygdomsudbrud er usædvanligt og omfattende med 68 tilfælde på tre uger, siger epidemiolog fra SSI Luise Müller i pressemeddelelsen.

- EIEC er en bakterie, der normalt rammer rejsende, som har været i lande uden for Europa. Da vi så en pludselig stigning af EIEC-smittede i Danmark, var vi klar over, at der måtte være tale om smitte via en fødevare.

Man bør kontakte lægen ved symptomer

Symptomer på smitte med E. coli er "akut maveinfektion med diarré, almen utilpashed, ondt i maven, eventuelt kvalme, opkastninger og/eller feber", skriver SSI.

Har man spist en sådan kålsalat og får vedvarende symptomer, opfordrer SSI til, at man kontakter sin læge.

Er symptomerne gået over sig selv, behøver man ikke at gøre noget. Det gælder også, hvis man har spist en af salaterne i tidsrummet og slet ikke har haft symptomer.

Powered by Labrador CMS