Skip to main content

Officielt: Nu får disse danskere 1000 kroner

Partier er natten til mandag blevet enige om en corona-sommerpakke, der indebærer check på 1000 kroner.

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer aftale om ny økonomisk corona-sommerpakke og udfasning af hjælpepakker natten til mandag. KLIK VIDERE OG FÅ DET FULDE OVERBLIK OVER DEN NYE AFTALE. Foto: Philip Davali/Scanpix
Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer aftale om ny økonomisk corona-sommerpakke og udfasning af hjælpepakker natten til mandag. KLIK VIDERE OG FÅ DET FULDE OVERBLIK OVER DEN NYE AFTALE. Foto: Philip Davali/Scanpix
Tre ugers feriepenge udbetales til oktober. De sidste to af de i alt fem ferieuger skal partierne forhandle om i efteråret
Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)
Tre ugers feriepenge udbetales til oktober. De sidste to af de i alt fem ferieuger skal partierne forhandle om i efteråret Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)
Tiltaget vil i alt koste 60 milliarder kroner. Pengene er dog indbetalt af modtagerne selv som del af feriepengeordningen.
Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Tiltaget vil i alt koste 60 milliarder kroner. Pengene er dog indbetalt af modtagerne selv som del af feriepengeordningen. Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner. Det gælder blandt andet pensionister og førtidspensionister.
Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne.
(Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)
Personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner. Det gælder blandt andet pensionister og førtidspensionister. Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)
Dagpengeperioden forlænges med yderligere to måneder. Det sker for at give arbejdsløse bedre tid til jobsøgning, mens virksomhederne er ved at komme i gang med at slå stillinger op efter corona-krisen.
Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)
Dagpengeperioden forlænges med yderligere to måneder. Det sker for at give arbejdsløse bedre tid til jobsøgning, mens virksomhederne er ved at komme i gang med at slå stillinger op efter corona-krisen. Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)
Dansk erhvervsliv får samlet set et milliardbeløb tilført med ny aftale, siger Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen. Der er blandt andet hjælp til eksportvirksomhederne.
Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Dansk erhvervsliv får samlet set et milliardbeløb tilført med ny aftale, siger Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen. Der er blandt andet hjælp til eksportvirksomhederne. Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Selvom pakken skal øge aktiviteten i dansk økonomi, er det endnu for tidligt at sige, hvor mange arbejdspladser den nye aftale vil give, siger finansminister Nicolai Wammen.
Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne.
(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Selvom pakken skal øge aktiviteten i dansk økonomi, er det endnu for tidligt at sige, hvor mange arbejdspladser den nye aftale vil give, siger finansminister Nicolai Wammen. Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Personer på overførselsindkomst får med ny aftale en skattefri check på 1000 kroner. Det gælder blandt andet pensionister, men også andre grupper på overførselsindkomst.

Det siger finansminister Nicolai Wammen (S) efter klokken 01.00 natten til mandag. Det sker for at få gang i dansk økonomi efter coronakrisen.

– Danskere svinger allerede dankortet igen, men vi ved også, at der er store udfordringer foran os.

– Dansk økonomi er bestemt ikke fri af krisen. Der er meget vi skal håndtere, og det bliver et langt maraton, siger Nicolai Wammen.

1000 kroner til personer på overførselsindkomst vil kunne mærkes, men ikke løse alt, siger finansministeren.

– For rigtig mange mennesker vil det være rigtig dejligt, at der kommer 1000 kroner ind af døren skattefrit.

– Men vi skal også være ærlige og sige, at det ikke vender op og ned på folks liv. Det er ét bidrag til at sætte gang i hjulene derude, siger Wammen.

Førtidspensionister, PTSD-ramte og flere andre grupper får også den check på 1000 kroner, som partierne er blevet enige om at uddele.

Det fremhæver Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Dagpengeperioden forlænget

Dagpengemodtagere får desuden forlænget deres periode med yderligere to måneder. Samlet set er der dermed en retfærdig social balance i aftalen, mener SF’s formand Pia Olsen Dyhr:

– Der kommer penge ud til danskerne over en bred kam. Det gælder både feriepengene, men også dem, der ikke har feriepenge. Dermed kommer der også hjælp til den fattige mor. Det har været vigtigt for SF, siger Pia Olsen Dyhr.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kalder det “naturligt” at forlænge dagpenge og sygedagpenge med to måneder.

– Der vil komme flere og flere stillinger, man kan søge, men de er ikke kommet endnu. Derfor er det rimeligt, at vi forlænger perioden med yderligere to måneder, siger Peter Hummelgaard.

I galleriet ovenfor kan du få det fulde overblik over den nye aftale.

Del din kommentar